Litere volumetrice luminoase

Literele volumetrice luminoase, cunoscute și sub numele de litere luminoase sau litere cu leduri, reprezintă un tip de identitate vizuală sau afișaj vizual folosit în principal în publicitate și branding. Acestea sunt realizate din materiale transparente sau semitransparente, de tipul acrilicului denumit și plexiglas și sunt iluminate din interior cu LED-uri, ceea ce le conferă un efect vizual spectacular.
Acest tip de litere volumetrice luminoase sunt folosite în mod obișnuit pentru a capta atenția și pentru a comunica mesaje în spațiile cladirilor corporațiilor, instituțiilor publice cât și a celor comune de tipul restaurantelor, hotelurilor, magazinelor, cinematografelor sau alte locații similare.

Istoric:

Originea literei volumetrice luminoase poate fi urmărită până în perioada când au fost introduse primele surse de iluminare artificială, cum ar fi becurile electrice și neonul, în secolul al XIX-lea și începutul secolului XX. Primele litere luminoase au fost probabil realizate manual, iar procesul de producție a evoluat odată cu dezvoltarea tehnologiei și a materialelor disponibile.
În artă, un domeniu conex prin creativitate și inovatie, artistul de origine franco-americană, Arman (1928-2005) este primul care a folosit plexiglasul în lucrările sale de tip sculpturi, intitulate ,,Acumulări”.

Caracteristici și avantaje:

1. **Vizibilitatea și atracția vizuală:** Literele volumetrice luminoase sunt proiectate să fie vizibile și atrăgătoare, ceea ce le face eficiente în atragerea atenției clienților și a trecătorilor.

2. **Flexibilitate în design:** Aceste litere pot fi realizate în diverse dimensiuni, forme și culori, permițând personalizarea în funcție de cerințele fiecărui client sau brand.

3. **Durabilitate:** Materialele moderne utilizate în producția literelor luminoase, cum ar fi plexiglasul și profilul de aluminiu, sunt durabile și rezistente la condiții meteorologice nefavorabile, cum ar fi ploaia, zăpada și razele solare, ceea ce le face potrivite pentru utilizare atât în interior, cât și în exterior.

4. **Eficiență energetică:** Iluminarea cu LED-uri conferă literelor volumetrice luminoase o eficiență energetică ridicată, consumând mai puțină energie electrică în comparație cu alte surse de iluminare.

5. **Ușurința de întreținere:** Literele luminoase sunt proiectate să fie ușor de întreținut și de curățat, cu posibilitatea înlocuirii LED-urilor sau a altor componente în cazul unor defcțiuni.

Utilizări:

Literele volumetrice luminoase sunt utilizate într-o varietate de contexte comerciale și publice, inclusiv:

 • Afișaje publicitare pe clădiri și fațade;
 • Sisteme de semnalizare și indicatoare pentru magazine, restaurante și alte afaceri;
 • Identificare și branding pentru companii și organizații;
 • Decor interior pentru spații comerciale, cum ar fi baruri, cluburi și hoteluri;
 • Elemente decorative în evenimente speciale sau expoziții.

În concluzie, literele volumetrice luminoase reprezintă o modalitate eficientă și atrăgătoare de a comunica mesaje și de a-ți promova brandul sau afacerea într-un mod inovator și modern. Cu beneficiile lor în materie de vizibilitate, personalizare și durabilitate, aceste litere continuă să fie o opțiune populară în domeniul publicității și al designului de interior.

Literele volumetrice luminoase sunt realizate din diverse materiale transparente sau semitransparente, iar interiorul lor este iluminat cu LED-uri. Cele mai comune materiale utilizate pentru fabricarea acestor litere includ:

 1. **Acrilic:** Acrilicul, cunoscut și sub numele de plexiglas sau PMMA (polimetilmetacrilat), este un material plastic transparent sau semitransparent, ușor de modelat și de prelucrat. Acrilicul este popular pentru că oferă o transparență excelentă și permite o iluminare uniformă a literei luminoase.
 2. **Policarbonat:** Policarbonatul este un alt tip de plastic transparent, cunoscut pentru durabilitatea și rezistența sa la impact. Acesta poate fi folosit pentru a fabrica litere luminoase cu LED-uri, oferind și el o bună transparență și iluminare uniformă.
 3. **Aluminiu:** Aluminiul este adesea utilizat pentru a crea structura exterioară a literelor volumetrice, oferindu-le rezistență și stabilitate. În unele cazuri, aluminiul poate fi combinat cu materiale transparente pentru a crea un aspect modern și stilat.
 4. **Fibra de sticlă:** În unele cazuri, literele volumetrice luminoase pot fi fabricate din fibră de sticlă, un material compozit format din fibre de sticlă îmbinate cu rășini. Acest material este durabil și poate fi modelat în diverse forme și dimensiuni.

Indiferent de materialul utilizat, interiorul literei este echipat cu LED-uri pentru a oferi iluminare. LED-urile sunt preferate datorită eficienței lor energetice, duratei lungi de viață și capacității de a produce lumina într-o varietate de culori. Uneori, literele volumetrice luminoase pot include și alte componente, cum ar fi sursele de alimentare și controlerele LED, pentru a regla luminozitatea și efectele de iluminare.

Iluminarea utilizată în literele volumetrice luminoase este realizată în mod obișnuit cu LED-uri (diodă emițătoare de lumină). Aceste LED-uri sunt montate în interiorul literei și sunt alimentate electric pentru a produce lumină.

 Motivele principale pentru  pentru care LED-urile sunt folosite pe scară largă sunt:

 1. **Eficiență energetică:** LED-urile sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic, consumând mult mai puțină energie decât alte surse de iluminare, cum ar fi becurile incandescente sau neonul. Această eficiență le face ideale pentru utilizarea în literele volumetrice luminoase, care pot fi iluminate continuu fără un consum mărit de energie electrică.
 2. **Durabilitate:** LED-urile au o durată de viață mult mai lungă decât alte surse de iluminare, precum becurile incandescente sau fluorescente. Această durabilitate îi face potriviți pentru utilizarea în literele volumetrice, care sunt expuse la condiții exterioare și pot necesita înlocuirea mai puțin frecventă a componentelor.
 3. **Culori și efecte variate:** LED-urile sunt disponibile într-o varietate de culori și pot fi controlate pentru a produce diferite efecte de iluminare, cum ar fi pulsul, atenuarea sau schimbarea culorii. Această versatilitate permite personalizarea iluminării pentru a se potrivi cu designul și scopul literei volumetrice.
 4. **Fiabilitate:** LED-urile sunt mai rezistente la șocuri și vibrații în comparație cu alte surse de iluminare, cum ar fi becurile incandescente sau fluorescente. Acest lucru face LED-urile potrivite pentru utilizarea în aplicații mobile sau în locații unde literele pot fi supuse la mișcare sau impact.

În general, iluminarea cu LED-uri este preferată pentru literele volumetrice luminoase datorită eficienței lor energetice, durabilității și versatilității în designul și controlul iluminării.

În condițiile tehnologiei actuale există utilaje specializate pentru fabricarea literelor volumetrice luminoase. Aceste utilaje sunt concepute pentru a facilita procesul de producție și asamblare a literelor, permițând producătorilor să realizeze lucrări precise și de calitate într-un mod eficient. Iată câteva tipuri comune de utilaje utilizate în fabricarea literei volumetrice:

 1. **Mașini de tăiat:** Mașinile de tăiat sunt folosite pentru a decupa diverse materiale, cum ar fi acrilicul sau policarbonatul, în forme și dimensiuni specifice pentru litere. Aceste mașini pot fi controlate numeric pentru a asigura o precizie maximă în tăiere.
 2. **Mașini de îndoit:** Mașinile de îndoit sunt utilizate pentru a îndoi materialele plate, cum ar fi aluminiul sau plasticul, pentru a crea laturile sau marginile literelor volumetrice. Aceste mașini sunt esențiale pentru obținerea formei și dimensiunii corecte ale literelor.
 3. **Mașini de gravat și frezat:** Aceste mașini sunt folosite pentru a grava sau a freza detalii și decorațiuni pe suprafața materialelor utilizate în litere, cum ar fi logo-urile sau textul. Ele sunt utile pentru personalizarea și adăugarea de detalii specifice pe litere.
 4. **Mașini de sudură:** În cazul în care literele volumetrice includ structuri metalice, cum ar fi cadrele de aluminiu, mașinile de sudură sunt utilizate pentru a asambla și a uni componentele metalice într-o singură unitate solidă.
 5. **Mașini de iluminare:** Aceste mașini sunt utilizate pentru a instala și a fixa LED-urile în interiorul literei volumetrice. Ele pot fi utilizate și pentru a conecta și a gestiona cablurile și sursele de alimentare pentru iluminare.

Acestea sunt doar câteva exemple de utilaje folosite în fabricarea literelor volumetrice luminoase. Producția poate implica și alte unelte și echipamente specifice, în funcție de necesitățile specifice ale fiecărui proiect și de materialele utilizate.

Durata de viață a literelor volumetrice luminoase poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv calitatea materialelor utilizate, frecvența și condițiile de utilizare, precum și calitatea instalării. În general, literele volumetrice luminoase sunt proiectate să fie durabile și să ofere o perioadă lungă de utilizare. Iată câțiva factori care pot influența durata lor de viață:

 1. **Calitatea materialelor:** Utilizarea materialelor de calitate superioară, cum ar fi acrilicul sau policarbonatul de înaltă densitate și aluminiul rezistent la coroziune, poate contribui la o durată de viață mai lungă a literelor volumetrice. Materialele de calitate inferioară sau care nu sunt rezistente la condițiile meteorologice pot duce la degradare prematură.
 2. **Calitatea iluminării:** LED-urile de înaltă calitate, utilizate pentru iluminarea literelor, sunt esențiale pentru o durată de viață lungă și o performanță constantă. LED-urile de calitate inferioară sau care sunt supuse la supratensiuni sau temperaturi extreme pot să nu funcționeze la parametrii optimi și să se deterioreze mai repede.
 3. **Frecvența și condițiile de utilizare:** Literele volumetrice care sunt expuse la condiții meteorologice severe, cum ar fi ploaia, zăpada sau radiația solară intensă, sau care sunt supuse la impacturi sau vibrații, pot suferi o degradare mai rapidă în comparație cu cele instalate în interior sau în locații protejate.
 4. **Mentenanța și întreținerea:** O mentenanță regulată și o întreținere corespunzătoare pot contribui la prelungirea duratei de viață a literei volumetrice. Aceasta poate include curățarea regulată, verificarea și înlocuirea LED-urilor defecte sau a altor componente uzate și repararea oricăror deteriorări sau defecte.

În general, literele volumetrice luminoase de calitate, instalate corect și întreținute adecvat, pot avea o durată de viață de mai mulți ani, chiar și peste un deceniu, în funcție de factorii menționați mai sus. Este important să se acorde atenție calității materialelor și iluminării, precum și să se asigure o instalare și întreținere adecvate pentru a maximiza durata de viață a literelor.

Prețul literelor volumetrice luminoase poate varia considerabil în funcție de mai mulți factori, cum ar fi dimensiunea, complexitatea designului, materialele folosite, calitatea iluminării, precum și cerințele specifice ale proiectului și furnizorului. În general, prețul poate varia în funcție de câțiva factori cum sunt:

 1. **Dimensiunea și grosimea:** Dimensiunea și grosimea literei volumetrice vor afecta costul materialului și complexitatea fabricației. Literele mai mari sau mai groase vor necesita mai mult material și muncă, ceea ce poate duce la un preț mai mare.
 2. **Materialele utilizate:** Utilizarea materialelor de înaltă calitate, cum ar fi acrilicul sau aluminiul, va fi mai costisitoare decât utilizarea materialelor mai ieftine sau de calitate inferioară. De asemenea, unele finisaje speciale sau tratamente suplimentare pot crește prețul.
 3. **Iluminarea:** Tipul și calitatea iluminării vor influența, de asemenea, prețul literelor volumetrice. LED-urile de înaltă calitate și sistemele de iluminare mai complexe, cum ar fi cele programabile sau cu schimbare a culorii, pot adăuga costuri suplimentare.
 4. **Designul și complexitatea:** Literele volumetrice cu design mai elaborat sau mai complexe, care necesită tăiere, îndoire sau gravură suplimentară, pot avea un preț mai mare datorită muncii și detaliilor suplimentare implicate în fabricație.
 5. **Cantitatea:**  Dimensiunea și cantitatea poate influența costurile de producție și montaj.

În elaborarea unei oferte de preț vom ține cont de cel mai bun raport calitate-preț pentru proiectul dumneavoastră.În plus, trebuie să luăm în considerare și costurile suplimentare, cum ar fi transportul, instalarea și mentenanța, în evaluarea totală a costurilor pentru literele volumetrice luminoase.

Despre literele din inox:

Literele volumetrice din inox reprezintă o opțiune elegantă și durabilă pentru semnalizare și branding. Inoxul, cunoscut și sub numele de oțel inoxidabil, este un material metalic rezistent la coroziune și la condiții meteorologice nefavorabile, ceea ce îl face potrivit pentru utilizare în exterior și în interior.Menționăm câteva aspecte importante despre literele volumetrice din inox:

 1. **Durabilitate:** Inoxul este recunoscut pentru rezistența sa la coroziune și la rugină, ceea ce îl face ideal pentru utilizarea în exterior. Literele volumetrice din inox sunt capabile să reziste condițiilor meteorologice extreme, cum ar fi ploaia, zăpada și radiația UV, fără a-și pierde strălucirea sau integritatea structurală.
 2. **Aspect estetic:** Inoxul oferă un aspect elegant și modern, care se potrivește cu o varietate de stiluri de design. Suprafața netedă și lucioasă a inoxului poate fi lăsată în stare naturală sau poate fi finisată în diferite moduri, cum ar fi lustruirea sau satinarea, pentru a obține un aspect personalizat.
 3. **Flexibilitate în design:** Literele volumetrice din inox pot fi realizate într-o varietate de dimensiuni, grosimi și forme, permițând personalizarea în funcție de preferințele și cerințele fiecărui client. Acestea pot fi tăiate cu laser sau gravate pentru a adăuga detalii și texturi suplimentare.
 4. **Iluminare opțională:** În unele cazuri, literele volumetrice din inox pot fi echipate cu sisteme de iluminare, cum ar fi LED-uri, pentru a oferi un efect vizual suplimentar și o vizibilitate îmbunătățită, mai ales în timpul nopții sau în condiții de lumină redusă.
 5. **Mentenanță redusă:** Inoxul este ușor de curățat și de întreținut, necesitând doar ștergere periodică pentru a menține aspectul său lucios și impecabil. Aceasta face ca literele volumetrice din inox să fie o opțiune practică și convenabilă pentru domenii variate de activitate.

În concluzie, literele volumetrice din inox reprezintă o soluție durabilă, estetică și ușor de întreținut pentru semnalizare și branding. Cu aspectul lor elegant și rezistența lor la factorii externi, acestea sunt potrivite pentru o varietate de aplicații comerciale și publice.

 Despre literele cu becuri

Literele volumetrice cu becuri sunt o alternativă tradițională la cele iluminate cu LED-uri. Acestea constau într-o structură tridimensională a literei, de obicei din metal sau material plastic, care este umplută cu becuri de tip bec incandescent sau neon pentru a crea iluminarea. Iată câteva aspecte importante despre literele volumetrice cu becuri:

 1. **Aspect vintage și cald:** Literele volumetrice cu becuri au un aspect vintage și retro, aducând un farmec distinct și o atmosferă caldă și clasică. Acestea sunt adesea preferate pentru a adăuga un vibe clasic și atrăgător, care poate fi potrivit pentru anumite tipuri de evenimente.
 2. **Varietate de culori și forme:** Becurile incandescente și neonul pot fi disponibile într-o varietate de culori și nuanțe, permițând personalizarea designului și iluminării literelor volumetrice. Aceasta oferă flexibilitate în crearea unor mesaje vizuale unice și atrăgătoare.
 3. **Eficiență energetică redusă:** Comparativ cu LED-urile, becurile incandescente și neonul nu sunt la fel de eficiente din punct de vedere energetic și pot consuma mai multă energie electrică pentru a produce aceeași cantitate de lumină. Acest lucru poate duce la costuri mai mari de operare și întreținere pe termen lung.
 4. **Durabilitate și întreținere:** Becurile incandescente și neonul au o durată de viață mai scurtă decât LED-urile și pot necesita înlocuirea mai frecventă a becurilor arse sau a tuburilor de neon defecte. De asemenea, acestea sunt mai sensibile la deteriorare și rupere în comparație cu LED-urile, ceea ce poate necesita o întreținere mai atentă și costuri suplimentare.
 5. **Reglementări și siguranță:** Utilizarea becurilor incandescente și neonului în realizarea literelor volumetrice poate fi supusă reglementărilor locale și standardelor de siguranță, mai ales în ceea ce privește riscul de incendiu și siguranța electrică. Este important să se respecte aceste reglementări pentru a asigura siguranța și conformitatea legală.

În concluzie, literele volumetrice cu becuri oferă un aspect vintage și atrăgător, dar pot avea anumite dezavantaje în ceea ce privește eficiența energetică și durabilitatea în comparație cu alternativele moderne, cum ar fi literele iluminate cu LED-uri. Alegerea între aceste tipuri de iluminare depinde de preferințele estetice, cerințele de branding și considerentele de cost și eficiență energetică

Despre plăcutele număr casa și denumire stradă personalizate prin pictare manuală:

Plăcuțele personalizate pentru numărul casei și denumirea străzii, realizate prin pictură, oferă un mod unic și artistic de a identifica și de a decora exteriorul unei locuințe sau al unei afaceri. Modul lor unic de concepere și realizare ține de  aspecte importante:

 1. **Creativitate și estetică:** Plăcuțele personalizate prin pictură permit proprietarilor să se identifice prin creativitate personalizată și să aducă un aspect distinctiv și estetic fațadei locuinței sau identității afacerii lor. Pictura poate include designuri unice, culori vibrante și detalii fine pentru a personaliza plăcuța în funcție de preferințele individuale și stilul decorativ.
 2. **Personalizare:** Prin intermediul picturii, plăcuțele pot fi personalizate pentru a include numărul casei, denumirea străzii, numele proprietarului sau al afacerii și alte detalii relevante. Aceasta oferă o modalitate unică de a crea o plăcuță care să reflecte identitatea și personalitatea locuinței sau a spațiului respectiv.
 3. **Durabilitate și rezistență:** Pictura aplicată corespunzător pe o plăcuță de calitate poate rezista condițiilor meteorologice exterioare, cum ar fi soarele, ploaia, zăpada și vântul. Pentru a asigura durabilitatea și rezistența la decolorare, este important să se utilizeze materiale și tehnici adecvate de pictură, precum și un strat de protecție suplimentar, cum ar fi un lac transparent rezistent la UV.
 4. **Metoda de aplicare:** Pictura se realizează manual de către  artist  prin utilizarea unor tehnici picturale în funcție de concepția și materialele de pictură folosite.
 5. **Întreținere:** Plăcuțele personalizate prin pictură pot necesita o întreținere regulată pentru a-și menține aspectul și strălucirea inițială. Curățarea periodică cu o soluție de curățare delicată poate ajuta la îndepărtarea murdăriei și a prafului acumulat și la menținerea culorilor vii.

Plăcuțele personalizate prin pictură oferă proprietarilor o modalitate creativă și personalizată de a-și marca locuința sau locația , aducând un plus de originalitate și individualitate spațiului lor. Prin aplicarea unei picturi de calitate și a unei protecții adecvate, aceste plăcuțe pot rezista în timp și pot îmbogăți aspectul estetic al exteriorului clădirii.

Despre literele volumetrice cu retroiluminare de tip halou:

Literele volumetrice cu retroiluminare de tip halou sunt o opțiune elegantă și modernă pentru semnalizarea exterioară a afacerilor sau locuințelor. Aceste litere sunt proiectate pentru a crea un efect de iluminare subtil și atrăgător, cu lumina care emite în jurul conturului literei, formând un “halou” luminos în jurul acesteia. Ținem cont de aspecte importante în confecționarea literelor volumetrice cu retroiluminare tip halou:

 1. **Design estetic:** Retroiluminarea de tip halou oferă un aspect distinctiv și rafinat, adăugând un efect de iluminare subtilă și uniformă în jurul conturului literei. Acest design poate fi utilizat pentru a crea un impact vizual distins și atrăgător, fiind potrivit pentru o varietate de aplicații comerciale și rezidențiale.
 2. **Tehnologia de iluminare:** Lumina este direcționată spre spatele literei volumetrice, fie prin intermediul LED-urilor montate în interiorul literei, fie prin intermediul unei surse de lumină externă poziționată în spatele acesteia. Aceasta permite luminii să se disperseze uniform în jurul conturului literei, creând astfel efectul de halou luminos.
 3. **Personalizare:** Literele volumetrice cu retroiluminare de tip halou pot fi personalizate pentru a se potrivi cu designul și stilul specific al fiecărui proiect. Acestea pot fi realizate cu diferite dimensiuni, forme și culori, permițând proprietarilor să se remarce personalizat și atrăgător în exprimarea identității vizuale pe care o dețin.
 4. **Eficiența energetică:** Utilizarea LED-urilor pentru retroiluminare asigură o eficiență energetică ridicată și o durată de viață lungă a iluminării. LED-urile consumă mai puțină energie electrică în comparație cu alte surse de iluminare și au o durată de viață mult mai mare, ceea ce poate reduce costurile de operare și întreținere pe termen lung.
 5. **Vizibilitate și impact:** Retroiluminarea de tip halou poate crește vizibilitatea și impactul semnalizării , mai ales în condiții de lumină redusă sau pe timp de noapte. Această iluminare subtilă și uniformă poate atrage atenția și poate face ca literele să fie mai ușor de citit și recunoscut.

În concluzie, literele volumetrice cu retroiluminare de tip halou reprezintă o opțiune atractivă și modernă pentru semnalizare, oferind un aspect distinctiv și rafinat, eficiență energetică și o vizibilitate crescută în timpul zilei și al nopții, atât la interior cât și la exterior.

 Despre totemurile intrare în localitate:

Totemurile de intrare în localitate sunt elemente de semnalizare care marchează granița sau intrarea într-o anumită localitate, oraș sau comunitate. Acestea sunt amplasate de obicei în punctele de intrare în localitate, cum ar fi lângă drumurile principale sau pe marginea autostrăzilor și au ca scop atât de informare cât și de identificare.  Despre rolul totemurilor de intrare în localitate:

 1. **Identificare:** Totemurile de intrare în localitate sunt utilizate pentru a identifica și a marca granița unei localități, oferind informații clare și vizibile pentru șoferi și călători cu privire la locația și intrarea în respectiva comunitate.
 2. **Imagine:** Aceste totemuri pot fi proiectate pentru a reflecta identitatea și caracteristicile distinctive ale localității, inclusiv istoria, cultura, atracțiile turistice sau simbolurile locale. Ele pot contribui la promovarea și consolidarea imaginii și reputației comunității în imaginea de ansamblu a vizitatorilor și locuitorilor.
 3. **Orientare:** Totemurile de intrare pot fi utile pentru a orienta și a ghida conducătorii auto și trecătorii în interiorul localității, oferind indicații și informații despre principalele străzi, puncte de interes sau destinații importante din oraș/localitate.
 4. **Securitate rutieră:** Prin plasarea de totemuri de intrare în localitate, autoritățile locale pot îmbunătăți siguranța rutieră și reducerea vitezei, contribuind la conștientizarea șoferilor asupra intrării într-o zonă urbană sau dens populată.
 5. **Estetică urbană:** Totemurile de intrare pot adăuga o notă estetică plăcută și atrăgătoare la intrarea în localitate, contribuind la îmbunătățirea aspectului urban și la crearea unei prime impresii pozitive pentru vizitatorii și locuitorii orașului.

În concluzie, totemurile de intrare în localitate sunt elemente semnificative de semnalizare și identitate urbană, care oferă informații esențiale, promovează imaginea și caracteristicile distinctive ale unei comunități și contribuie la îmbunătățirea siguranței și esteticii urbanistice.

Despre conceptul CFC DESIGN:

CFC Design este o companie specializată în semnalistica luminoasă pe parcursul a 20 de ani de cercetare, inovație, studiu academic artistic de estetică și creație. Prin diversitate produselor concepute ne-am format într-un concept unic de abordare și implementare a fiecărui proiect.  

Suntem unici prin atenția la detalii și implicarea personalului din echipa de coordonare  în conceperea și punerea în practică a  celor mai benefice soluții, pentru fiecare potențial client al companiei CFC Design:

 1. **Proiectare personalizată:** CFC Design oferă servicii de proiectare personalizată pentru a crea elemente de semnalistică care să se potrivească perfect cu nevoile și preferințele fiecărui client. Acestea pot fi personalizate în funcție de dimensiuni, culori, materiale și stil, pentru a se potrivi cu aspectul și imaginea dorită.
 2. **Utilizarea tehnologiilor moderne:** Compania utilizează tehnologii avansate și echipamente de producție de ultimă generație pentru a asigura calitatea și precizia produselor sale. Aceste tehnologii pot include tăierea laser, imprimarea digitală, gravura CNC și altele, care permit realizarea de elemente de semnalistică complexe și detaliate.
 3. **Diverse materiale:** Compania CFC Design lucrează cu o gamă variată de materiale de înaltă performanță, de la metale (cum ar fi aluminiul și oțelul inoxidabil)  la plexiglas, pvc și alte materiale care conferă  durabilitate  și păstrează aspectele estetice în timp.
 4. **Soluții de iluminare:** Compania folosește soluții de iluminare pentru elementele de semnalistică iar iluminarea cu LED-uri ocupă un procent major, indiferent de aplicabilitate: iluminare standard , retroiluminare sau alte variante personalizate. Aceste soluții de iluminare pot îmbunătăți vizibilitatea și impactul semnalizării,indiferent de condițiile de mediu naturale.
 5. **Servicii complete:** CFC Design oferă servicii complete, de la consultanță și proiectare inițială până la producție, instalare și întreținere. Compania oferă soluții complete și profesionale prin personalul calificat cât și prin folosirea celor mai performante utilaje de tip nacelă  în cadrul proiectelor complexe desfășurate la înălțime, în conditii speciale de lucru, pentru calitatea, fiabilitatea și siguranța proiectului final.

Compania CFC Design își asigură unicitatea pe piață oferind soluții creative,inovatoare, cu susținere reală în practică prin înalta calitate și rezistentă în timp a produselor de semnalistică luminoasă create special, individualizate nevoilor și particularităților fiecărui client.

Și de 20 de ani, vă aducem culoare prin lumini ! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *